Ricotta fritule s umakom

Isprobajte fritule i na ovaj zanimljiv način jer umak od vrhnja, cimeta i Lino lade im daje jedinstven okus.

  • 50 min
  • Jednostavno
Ricotta fritule s umakom

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Instant kvasac razmutite sa 100 ml toplog mlijeka i šećerom. Ostavite na toplom da se diže 10-ak minuta.
  2. Preostalo mlako mlijeko pomiješajte s ekstraktom vanilije, otopljenim maslacem, rakijom, žumanjcima i razmućenim kvascem.
  3. Mlijeko ulijte u brašno, dodajte ricottu pa električnom miješalicom izradite glatko tijesto i ostavite ga 20-ak minuta.
  4. Smjesu lagano promiješajte, a zatim žličicom vadite dio po dio pripremljenog tijesta i stavljajte ga u duboko, dobro zagrijano ulje.
  5. Pržite fritule na srednje jakoj vatri do zlatnožute boje. Pečene fritule izvadite na papirnati ubrus da uklonite višak masnoće.
  6. Umak pripremite tako da vrhnje zagrijete, a kad zakipi, uklonite ga s vatre, dodate cimet i Lino ladu jaffa pa žlicom miješate dok ne dobijete glatku homogenu smjesu.

Posluživanje: Umak servirajte u zdjelici uz fritule.

Savjet: Umjesto Lino lade jaffa, možete upotrijebiti Lino ladu Gold.

Cool lica grahorica

Superhrana koju dobro poznajete