Ricotta fritule s umakom
- Recept by coolinarika.com -Isprobajte fritule i na ovaj zanimljiv način jer umak od vrhnja, cimeta i Lino lade im daje jedinstven okus.

Priprema
Instant kvasac razmutite sa 100 ml toplog mlijeka i šećerom. Ostavite na toplom da se diže 10-ak minuta. Preostalo mlako mlijeko pomiješajte s ekstraktom vanilije, otopljenim maslacem, rakijom, žumanjcima i razmućenim kvascem. Mlijeko ulijte u brašno, dodajte ricottu pa električnom miješalicom izradite glatko tijesto i ostavite ga 20-ak minuta. Smjesu lagano promiješajte, a zatim žličicom vadite dio po dio pripremljenog tijesta i stavljajte ga u duboko, dobro zagrijano ulje. Pržite fritule na srednje jakoj vatri do zlatnožute boje. Pečene fritule izvadite na papirnati ubrus da uklonite višak masnoće. Umak pripremite tako da vrhnje zagrijete, a kad zakipi, uklonite ga s vatre, dodate cimet i Lino ladu jaffa pa žlicom miješate dok ne dobijete glatku homogenu smjesu.
Posluživanje: Umak servirajte u zdjelici uz fritule.
Savjet: Umjesto Lino lade jaffa, možete upotrijebiti Lino ladu Gold.