Nabujak s rajčicama

Pečena pjena u slanom izdanju, osebujnog nadjeva od rajčica i badema oduševiti će ljubitelje jela selektiranog u zasebne posude.

  • 35 min
  • Jednostavno
Nabujak s rajčicama

Sastojci

Priprema

  1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Jogurtu dodajte žumanjke, protisnuti češnjak, malo mljevenog papra, majčinu dušicu, bademe, sir i sve dobro promiješajte.
  2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, posolite i lagano umiješajte u pripremljenu smjesu.
  3. Smjesu potom rasporedite u četiri namašćene posudice za nabujak (Ø 10 cm) tako da ispunite 2/3. Na kraju u posudice rasporedite rajčice (ako su veće, prerežite ih popola).
  4. Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Nabujak je gotov kad po vrhu dobije zlatnu boju.

Posluživanje: Izvadite iz pećnice, ostavite pet minuta pa poslužite.

Savjet: Koristite šire posude za nabujak u kojima ćete ga i poslužiti.

Gulaš

Inspirirani tradicijom