Hrskava rolada

Maštovita mesna rolada osmišljena za posebna slavlja oduševiti će kombinacijom začina, sira i hrena.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Hrskava rolada

Sastojci

  • 1 poriluk (bijeli i svjetlozeleni dijelovi)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • Vegeta Maestro Crni papar
  • ½ vezice peršina
  • 200 g Podravka Pečene paprike
  • oko 1 kg teletine od flama (u komadu, pogodno za veliki odrezak)
  • 8 ploški sira (edamer, gauda)

Omotač

Priprema

  1. Poriluk sitno narežite i stavite na zagrijano maslinovo ulje u tavi. Popecite poriluk da uvene, a zatim dodajte protisnuti češnjak, maknite s vatre, posolite, popaprite i umiješajte sitno narezani peršin. Papriku isperite i odvojite da dobijete ploške.
  2. Meso oblikujte u veliki odrezak (neka bude duži, a uži) i potucite da bude iste debljine. Odrezak stavite na podlogu pa lagano posolite i pospite mljevenim crnim paprom.
  3. Po njemu rasporedite ploške paprike (ostavite rub mesa bez nadjeva) te preko njih ploške sira. Rasporedite pripremljeni poriluk i meso savijte u tanju roladu.
  4. Krušnim mrvicama dodajte ružmarin, peršin, hren, maslinovo ulje, sol i mljeveni papar. Smjesu dobro promiješajte. Roladu premažite maslinovim uljem i obložite pripremljenom smjesom.
  5. Na nekoliko mjesta čačkalicom pričvrstite meso da se tijekom pečenja ne odmota. Pripazite da kora ostane ravnomjerno nanesena.
  6. Roladu stavite u nauljenu posudu za pečenje i pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Korica će dobiti zlatnorumenu boju.

Savjet: Umjesto teletine možete upotrijebiti veće pureće odreske.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa