Goveđa rebarca sa zeljem

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

  • 180 min
  • Srednje zahtjevno
Goveđa rebarca sa zeljem

Priprema

  1. Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  2. Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  3. Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  4. Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet: Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"