Snježnobijela svečana torta

Snježnu tortu ukrasite srebrnim perlicama i najdražim danima blagdana uživajte u nježnim slojevima slatkih zalogaja.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Snježnobijela svečana torta

Sastojci

Za prhko tijesto

Za biskvit

Za kremu

Priprema

  1. Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol, šećer, žumanjke i na listiće narezan maslac. Zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku 30 minuta. Tijesto razvaljajte i stavite na dno kalupa za torte (Ø 24 cm).
  2. Omekšalom maslacu dodajte Lino ladu Gold i miješajte da dobijete glatku smjesu.
  3. Bjelanjke odvojite od žumanjaka, a zatim ih stucite u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
  4. Dodajte pripremljenu Lino ladu, zatim brašno izmiješano s kakaom i praškom za pecivo, cimet šećer i vanilin šećer.
  5. Na kraju dodajte slatko vrhnje i lagano lopaticom umiješajte snijeg od bjelanjaka i bademe.
  6. Smjesu izlijte preko pripremljenog prhkog tijesta i pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 60 minuta.
  7. Šlag 5 + istucite da dobijete čvrst šlag. U posudu ulijte mlijeko, dodajte sadržaj vrećice kreme za kolače i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu.
  8. Dodajte otopljenu čokoladu i istučeni šlag 5 +. Kremu odmah nanesite na tortu u kalupu, poravnajte i stavite u hladnjak da se hladi oko 2 sata.
  9. Šlag 5 + istucite i njime premažite tortu.

Posluživanje: Prije posluživanja pospite srebrnim perlicama.

Savjet: Tortu umjesto šlagom možete preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti na isti način.Lino lada jaffa zamijenite s Lino ladom Gold.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat