Snježnobijela svečana torta
- Recept by coolinarika.com -Snježnu tortu ukrasite srebrnim perlicama i najdražim danima blagdana uživajte u nježnim slojevima slatkih zalogaja.

Priprema
Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol, šećer, žumanjke i na listiće narezan maslac. Zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku 30 minuta. Tijesto razvaljajte i stavite na dno kalupa za torte (Ø 24 cm). Omekšalom maslacu dodajte Lino ladu Gold i miješajte da dobijete glatku smjesu. Bjelanjke odvojite od žumanjaka, a zatim ih stucite u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte pripremljenu Lino ladu, zatim brašno izmiješano s kakaom i praškom za pecivo, cimet šećer i vanilin šećer. Na kraju dodajte slatko vrhnje i lagano lopaticom umiješajte snijeg od bjelanjaka i bademe. Smjesu izlijte preko pripremljenog prhkog tijesta i pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 60 minuta. Šlag 5 + istucite da dobijete čvrst šlag. U posudu ulijte mlijeko, dodajte sadržaj vrećice kreme za kolače i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Dodajte otopljenu čokoladu i istučeni šlag 5 +. Kremu odmah nanesite na tortu u kalupu, poravnajte i stavite u hladnjak da se hladi oko 2 sata. Šlag 5 + istucite i njime premažite tortu.
Posluživanje: Prije posluživanja pospite srebrnim perlicama.
Savjet: Tortu umjesto šlagom možete preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti na isti način.Lino lada jaffa zamijenite s Lino ladom Gold.