Blagdanska zvijezda
- Recept by coolinarika.com -Dekorativni kolač u obliku blagdanske zvijezde prelivene namazom, osim ukrasa na stolu savršen je i za posluživanje jer se lako otkine svaki zavrnuti dio.

Priprema
Brašnu dodajte šećer, sol, instant kvasac, omekšali maslac, jaje i žumanjke. Dodajući toplo mlijeko, zamijesite glatko tijesto. Pokriveno pustite na toplom mjestu da se diže oko 1 sat. Podijelite ga potom na četiri dijela i oblikujte kuglice. Ostavite da se diže još 10 minuta. Prvo tijesto tanko razvaljajte (Ø 26 cm) i oblikujte pravilan krug. Tijesto stavite na papir za pečenje na limu. Premažite ga Lino ladom tako da 1 cm do ruba ostane nenamazan. Drugo tijesto pripremite na isti način i stavite preko čokoladnog namaza. Ponovite postupak i završite s četvrtim tijestom. Na površini (čašom) označite središnji krug. Od njega pravilno izrežite 16 dijelova (prvo četvrtine, zatim osmine i na kraju šesnaestine). Uzmite dva susjedna dijela kolača i zarolajte ih u suprotnu stranu (dva puta) pa im spojite krajeve. Tako ponovite s ostalim dijelovima kolača. Pripremljeni kolač ostavite 10 minuta, a potom ga stavite u pećnicu zagrijanu na 190 °C i pecite oko 25 minuta.
Posluživanje: Gotov kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.
Savjet: Ovaj vrlo dekorativni kolač, osim kao ukras stola je jednostavan za posluživanje jer se lako otkine svaki zavrnuti dio.