Parfe torta s okusom metvice

Torta s tamnim biskvitom i parfe kremom u kombinaciji s ugodnim mirisom i osvježavajućom aromom metvice jednostavna je za pripremu, a bogata okusom. Ukrasite je šlagom ili čokoladnim ostrušcima i uživajte.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Parfe torta s okusom metvice

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Priprema

  1. Brašna pomiješajte s praškom za pecivo, vanilin šećerom, šećerom i kakaom.
  2. Mlijeko, slatko vrhnje i ulje izmiješajte i dodajte smjesi od brašna.
  3. Sve dobro promiješajte i izlijte u kalup za torte (Ø 26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.
  4. Čaj prelijte vrelom vodom i ostavite stajati 5 minuta. Izvadite vrećice i ohladite čaj.
  5. Ohlađenom čaju dodajte mlijeko, slatko vrhnje i sadržaj vrećice parfe kreme. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
  6. Odmah nanesite kremu na ohlađeni biskvit u kalupu i poravnajte.

Posluživanje: Tortu ohladite u hladnjaku nekoliko sati, ukrasite po želji šlagom ili čokoladnom glazurom i poslužite.

Savjet: Ukoliko želite jači okus metvice dodajte liker od metvice ili aromu metvice.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.