Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...

Grill vratina u sendviču

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

  • 45 min
  • Jednostavno
Grill vratina u sendviču

Sastojci

Priprema

  1. Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, na kockice narezane kisele krastavce, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.
  2. Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  3. Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  4. Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Natur za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.

Posluživanje: Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Savjet: Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.Pecite svinjsku vratinu tako da ju okrenete samo jednom tijekom pečenja.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...