Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!

Piletina u egzotičnom umaku

Uz pomoć Vegeta Maestro monozačina donesite dašak egzotike na stol.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Piletina u egzotičnom umaku

Sastojci

Umak

Priprema

  1. Pasiranu rajčicu, maslac od kikirikija, med, umak od soje i narančin sok, đumbir i curry dobro izmiješajte.
  2. Pileća prsa operite, osušite, narežite na tanke odreske, lagano istucite, posolite i popaprite. Pripremljeno meso pecite na zagrijanom ulju do zlatno žute boje.
  3. Pripremljenim umakom prelijte meso i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 30 minuta uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom.
  4. Na kraju pospite peršinom i grubo mljevenim kikirikijem.

Posluživanje: Poslužite uz kuhanu rižu.

Savjet: Sami možete pripremiti kikiriki maslac: 90 g prženog slanog kikirikija, 1 žličica Bagremovog meda Podravka i 1 žlica maslaca. Kikiriki sameljite u multipraktiku, dodajte med i maslac i sve dobro izmiješajte

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh