Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Lazanje s brokulom

Ljubitelji lazanja pripremite ovu dosjetljivu kombinaciju spojivši lazanje i krem juhu od brokule i uživajte u upotpunjenom okusu i bogatim gurmanskim zalogajima.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Lazanje s brokulom

Sastojci

  • 1 Krem juha od brokule Podravka
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 12 kora lazanja
  • 350 g očišćenog kelja
  • sol
  • 250 g skute (ili rikotte)
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 20 g sira ribanca

Priprema

  1. Kelj narežite i stavite kuhati u posoljenu vodu. Kratko prokuhajte, ohladite u hladnoj vodi i ocijedite.
  2. Sadržaj vrećice krem juhe uspite u 500 ml mlake vode i miješajte pjenjačom sve dok ne zavrije. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
  3. Dodajte slatko vrhnje, promiješajte i ostavite da umak još jednom provrije.
  4. U posudu za pečenje lazanja stavite nekoliko žlica umaka da prekrije dno. Stavite red kora, premažite umakom i po njemu rasporedite dio natrganog sira i dio povrća.
  5. Nastavite ponavljati redove i završite s korama. Prelijte slatkim vrhnjem i pospite sirom ribancem.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta dok površina ne postane zlatne boje.

Posluživanje: Pečene lazanje ostavite pokrivene 5 minuta, a zatim narežite i poslužite.

Savjet: Pečene lazanje ostavite pokrivene 5 minuta, a zatim narežite i poslužite.

Topli napici

U blagom zagrljaju prirode