Salata od ječma i muškatne bundeve

Pripremite salatu od bundeve i ječmene kaše pečenu uz fini slatki med, narančin sol i brusnice te uživajte u novoj salati na vašem stolu.

  • 15 min
  • Jednostavno
Salata od ječma i muškatne bundeve

Sastojci

Za preljev

Priprema

  1. U 500 ml vode otopite 1 temeljac, kad zavri dodajte ječmenu kašu i kuhajte dok ne omekša. Zatim ga ocijedite i pustite da se ohladi.
  2. Bundevu očistite i narežite na kockice. Tavu zagrijte, ulijte maslinovo ulje, dodajte kockice bundeve, pa ih popecite tako da se karameliziraju i dobiju lijepu žutosmeđu boju.
  3. Špinat grubo narežite, a luk sitno narežite.
  4. Za preljev, u jednoj manjoj posudi izmiješajte sok od naranče, senf, češnjak u granulama, med, jabučni ocat, maslinovo ulje te malo soli i papra.

Posluživanje: Popržene kockice bundeve, špinat, ječam, narezani luk i brusnice pomiješajte, prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.

Topli napici

U blagom zagrljaju prirode