Blagdanska juha

Krem juhu od šparoga pripremite s vrhnjem i dagnjama, a gotovu ju ukrasite cijelim školjkama i prepustite se toplim zalogajima.

  • 15 min
  • Jednostavno
Blagdanska juha

Sastojci

  • 1 vrećica Krem juhe od zelenih i bijelih šparoga Podravka
  • 700 ml vode
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 200 g očišćenih dagnji
  • 1 češanj češnjaka
  • prstohvat Vegeta Maestro chilija i soli

Priprema

  1. Sadržaj vrećice uspite u 700 ml hladne vode. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri pa dodajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Ulijte vino i pustite da prokuha.
  2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite dagnje i kratko popecite. Umiješajte protisnuti češnjak i chili.

Posluživanje: Na posluženu juhu stavite nekoliko dagnji i poslužite.

Savjet: Juhu možete ukrasiti kuhanim šparogama ili školjkama dagnji.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće