Badnjak

Više od pripreme za Božić

Pečena grdobina sa špinatom

Zarolajte ribu nadjevenu nadjevom od sira, brusnica i badema, omotajte ju ploškama pancete i lijepo ispecite, rasporedite na tanjur dekorativne komade i uživajte u blagdanskom okusu.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Pečena grdobina sa špinatom

Sastojci

Za nadjev

  • 30 g suhih brusnica
  • 50 g oguljenih nasjeckanih badema
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • 1 jaje
  • 30 g naribanog Grana Padana
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar

Priprema

  1. Brusnice stavite u zdjelu, dodajte im vino i pustite da odstoje oko 15 minuta da omekšaju. Zatim umiješajte krušne mrvice i razmućeno jaje. Dodajte prstohvat soli, papar, ribani sir i bademe.
  2. Ribu očistite od kože i srednje kosti, posolite je i u sredinu rasporedite pripremljeni nadjev. Ploške pancete rasporedite na list papira za pečenje i na pancetu stavite pripremljenu grdobinu.
  3. Pomoću papira za pečenje zarolajte kako bi riba bila omotana ploškama pancete i papirom za pečenje. Tako zamotano povežite kuhinjskim koncem i stavite na lim za pečenje.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta, zatim smanjite toplinu na 180 °C i pecite dodatnih 20 minuta.
  5. Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi. Špinat također skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite ga i stavite na maslac. Dodajte mu ocijeđeni krumpir i promiješajte.

Posluživanje: Pečenu grdobinu poslužite s kuhanim krumpirom i špinatom.

Gulaš

Inspirirani tradicijom