Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Čoko princes uštipci s jagodama

Romantizirana verzija čokoladnih Princeski s jagodama pravi je odabir za najzaljubljeniji dan u godini.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Čoko princes uštipci s jagodama

Sastojci

  • 1 Princes uštipci Dolcela
  • 15 g kakaa u prahu
  • 180 ml vode
  • 110 g maslaca
  • 2 jaja
  • 600 ml mlijeka
  • 60 g šećera
  • 100 g čokolade

Ganache

  • 50 g čokolade
  • 50 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. U posudu uspite mješavinu za tijesto, dodajte kakao i promiješajte. Zatim dodajte toplu vodu, otopljeni maslac te dobro miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od posude. Ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte jaja.
  2. Uz pomoć slastičarske vrećice na lim za pečenje obložen papirom oblikujte tijesto u hrpice veličine oraha (oko 20 kom). Pripazite na razmak da se rastući pri pečenju ne spoje.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 30 do 35 minuta i za to vrijeme pećnicu ne otvarajte.
  4. U visoku posudu ulijte hladno mlijeko. Dodajte mu šećer, prašak za kremu iz kutije princes uštipaka i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 3 minute. Dodajte na pari otopljenu čokoladu i još kratko promiješajte.
  5. Pečene i ohlađene uštipke pažljivo prerežite. Donji dio napunite kremom, ukrasite narezanim jagodama, poklopite s kapicom i stavite kratko u hladnjak.
  6. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, uklonite ga s vatre, dodajte čokoladu natrganu na komadiće i miješajte tako da dobijete glatku kremu (po potrebi pustite da se malo ohladi kako bi se lagano zgusnula ali pazite da ostane tekuća).
Začini inspiracije

Monozačini