Dolcela

Parfe krema čokolada

Čokoladna parfe šarlota s kestenom

Volite li kombinaciju okusa čokolade i kestena u desertima, onda će vam čokoladna parfe šarlota s kestenom zasigurno zauzeti visoko mjesto na ljestvici slatkih prioriteta.

  • 30 min
  • Jednostavno
Čokoladna parfe šarlota s kestenom

Sastojci

  • oko 300 g piškota
  • 100 ml mlijeka
  • 4 žlice likera od lješnjaka
  • 400 g kesten-pirea (nezaslađenog)
  • 100 g slatkog vrhnja
  • 500 ml mlijeka
  • 1 Parfe krema čokolada Dolcela

Za posluživanje

Priprema

  1. Piškote kratko umočite u mlijeko pomiješano s dvjema žlicama likera, pa ih posložite po dnu i rubu kalupa za torte (24 cm Ø).
  2. Kesten-pire pomiješajte sa slatkim vrhnjem u homogenu smjesu.
  3. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice parfe kreme čokolada. Električnom miješalicom miješajte da dobijete kremu.
  4. Na kraju umiješajte pripremljeni kesten i preostali liker.
  5. Kremu odmah izlijte u kalup za torte s piškotama i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat.

Posluživanje: Šarlotu ukrasite po želji i poslužite sa šlagom.

Savjet: Slasticu s parfe kremom i kestenom možete pripremiti i na tankom biskvitu u obliku torte.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh