Mladi krumpir s ajvarom

Vegeta Natur za krumpir u kombinaciji s ajvarom, učinit će mladi krumpir još sočnijim, a poslužiti ga možete kao izvrstan prilog pečenom mesu.

  • 50 min
  • Jednostavno
Mladi krumpir s ajvarom

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir dobro operite i očetkajte. Stavite ga u hladnu neposoljenu vodu i stavite na vatru.
  2. Kuhajte ga 15-ak minuta, pa ga ocijedite. Pospite ga Vegeta Natur za krumpir, prelijte rastopljenom svinjskom masti i dobro izmiješajte.
  3. Stavite u prethodno dobro zagrijanu grill tavu ili na zagrijani roštilj i pecite dok krumpir ne dobije lijepu zlatnu boju i bude mekan u sredini.
  4. Izvadite ga u posudu, dodajte ajvar, pospite ga peršinom i lagano izmiješajte.

Posluživanje: Poslužite uz pečeno meso po izboru.

Savjet: Ajvar možete umiješati u krumpir zajedno s Vegetom i mašću, pa ga onda peći.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće