Torta od rogača
- Recept by coolinarika.com -Odvažite se na samoinicijativu i odaberite tortu od rogača za svoj nedjeljni stol.

Priprema
U zdjelu stavite žumanjke i šećer i električnom miješalicom pjenasto izmiješajte. Lagano ulijte ulje, mlijeko, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, rogač i miješajte dok se smjesa dobro ne poveže. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u smjesu. Dodajte grožđice, naribane oguljene jabuke i lagano promiješajte. Smjesu ulijte u namašćen kalup za torte (Ø 26 cm) i pecite 25-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kad je torta pečena, izvadite je iz pećnice i ohladite. Ohlađeni kolač premažite Lino ladom i pospite listićima badema.
Posluživanje: Poslužite uz omiljeni napitak.
Savjet: Kolač možete ispeći i u četvrtastom kalupu te narezati na kocke.Jabuke će dati sočnost ovom kolaču; dodajte ih i inače kad vam se čini da će vam biskvit biti suh.