Torta od rogača

Odvažite se na samoinicijativu i odaberite tortu od rogača za svoj nedjeljni stol.

  • 40 min
  • Jednostavno
Torta od rogača

Sastojci

Priprema

  1. U zdjelu stavite žumanjke i šećer i električnom miješalicom pjenasto izmiješajte.
  2. Lagano ulijte ulje, mlijeko, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, rogač i miješajte dok se smjesa dobro ne poveže.
  3. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u smjesu.
  4. Dodajte grožđice, naribane oguljene jabuke i lagano promiješajte.
  5. Smjesu ulijte u namašćen kalup za torte (Ø 26 cm) i pecite 25-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kad je torta pečena, izvadite je iz pećnice i ohladite.
  6. Ohlađeni kolač premažite Lino ladom nougat i pospite listićima badema.

Posluživanje: Poslužite uz omiljeni napitak.

Savjet: Kolač možete ispeći i u četvrtastom kalupu te narezati na kocke.Jabuke će dati sočnost ovom kolaču; dodajte ih i inače kad vam se čini da će vam biskvit biti suh.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži