Masline

Cure sline od masline

Tuna piknik salata

Riblju varijantu ovog piknik jela predstavljamo na posve nov, jednostavan i cool način.

  • 25 min
  • Jednostavno
Tuna piknik salata

Sastojci

Priprema

  1. U većem loncu zakuhajte posoljenu vodu. Skuhajte tjesteninu, procijedite i ohladite pod hladnim mlazom vode. Prozirnom folijom prekrijte. Tjesteninu stavite na hlađenje.
  2. Otvorite konzervu Eva Mediterana, izvadite i prebacite sadržaj u vrećicu za zamrzavanje većeg kapaciteta. Ohlađenu tjesteninu također ubacite u vrećicu.
  3. Crne masline, kapare i pasiranu rajčicu sjedinite i dodajte ostalom sadržaju u vrećicu. Maslinovo ulje pomiješajte sa sokom jednog limuna, češnjak narežite na listiće. Po potrebi posolite i popaprite. Dobro promiješajte i prelijte vinaigrette (dressing) preko tjestenine.
  4. Natrgajte listove svježeg bosiljka, izmrvite skutu pod prstima i dodajte u vrećicu. Vrećici zavežite vrhove i dobro protresite da se namirnice pomiješaju i okusi prožmu. Sadržaj vrećice prebacite u manje kutije s poklopcem. Ovako kombinirana tjestenina može se uz dodatak topljivog sira i zapeći.

Posluživanje: Salatu ohladite i iz vrećice prebacite u manje plastične kutije i zaklopite ih. Spremni ste za lagani konkretni objed na otvorenom.

Savjet: Kremu od ricotte i passata rajčice nije nužno raditi kao ni vinaigrette. Možete sve sastojke staviti u veću posudu i dobro promiješati da se svi okusi prožmu i sjedine.Ako volite okus češnjaka u vinaigrette (dressing) dodajte češanj češnjaka. Sir ricotta i skuta neutralnijeg su okusa, pa za ovaj recept možete upotrijebiti i slaniji feta sir.

Tjestenina

Svestrana Talijanka