Jeger s heljdom

Jelo s podravskih brežuljaka od heljde i jegera savršeno će se uklopiti na vašem tanjuru jer okus bijelog vina u omiljenom ručku približit će mirise Podravine.

  • 30 min
  • Jednostavno
Jeger s heljdom

Sastojci

Priprema

  1. U 500 ml kipuće vode dodajte povrtni temeljac, promiješajte, pa dodajte heljdu i kuhajte dok heljda ne upije svu vodu. Poklopite ju i ostavite sa strane
  2. U tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite na ploške narezani luk i popržite ga dok ne postane staklast.
  3. Dodajte protisnuti češnjak, šampinjone narezane na četvrtine, oguljeni jeger narezn na prutiće ili ploške i pržite dok šampinjoni i jeger ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  4. Podlijte bijelim vinom i pirjajte dok vino ne ispari.
  5. Dodajte ocijeđenu heljdu, timijan i maslac, lagano posolite i popaprite. Pržite lagano miješajuči da se heljda zagrije.

Posluživanje: Uklonite s vatre, pospite nasjeckanim peršinom, poklopite i držite na toplom do posluživanja.

Savjet: Okus će biti još bogatiji ako šampinjone zamijenite kombinacijom više vrsta gljiva.

Rajčica

Za rajske užitke