Crumble od kruške u čaši
- Recept by coolinarika.com -Crumble ili drobljenac je tip deserta koji se priprema od pečenog voća i smrvljenog tijesta, a koji ima okus poput voćne pite. Zbog jednostavne pripreme posebno je namijenjen osobama koje vole slatko, ali nisu vješti u pripremi slastica.

Priprema
U tavu dodajte cimet šećer, par grama maslaca i sjemenke iz mahune vanilije i pustite da se smjesa pretvori u karamelu. U karamelu dodajte narezane kruške na kockice i pustite da kuhaju minutu do dvije. Zatim dodajte sok limuna i promiješajte. Napravite tijesto od brašna, cimet šećera i 120 g kockica ohlađenog maslaca. Razradite ga rukama, mrvite prstima sve dok ne dobijete izmrvljenu granulastu smjesu nalik krušnim mrvicama. Stavite peći smjesu za tijesto u prethodno zagrijanu pećnicu na 12- 14 min. Zagrijte mlijeko i skuhajte puding od vanilije. Pripremite čaše u koje ćete servirati desert. Započnite slaganje tako da prvo na dno čaše stavite crumble tijesto, zatim karamelizirane kruške pa puding vaniliju. Ponovite postupak koliko vam dozvoljavaju čaše.
Posluživanje: Na kraju istucite šlag 5+ i dekorirajte po vrhu čaše.