Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Crumble od kruške u čaši

Crumble ili drobljenac je tip deserta koji se priprema od pečenog voća i smrvljenog tijesta, a koji ima okus poput voćne pite. Zbog jednostavne pripreme posebno je namijenjen osobama koje vole slatko, ali nisu vješti u pripremi slastica. 

  • 40 min
  • Jednostavno
Crumble od kruške u čaši

Sastojci

Priprema

  1. U tavu dodajte cimet šećer, par grama maslaca i sjemenke iz mahune vanilije i pustite da se smjesa pretvori u karamelu. U karamelu dodajte narezane kruške na kockice i pustite da kuhaju minutu do dvije. Zatim dodajte sok limuna i promiješajte.
  2. Napravite tijesto od brašna, cimet šećera i 120 g kockica ohlađenog maslaca. Razradite ga rukama, mrvite prstima sve dok ne dobijete izmrvljenu granulastu smjesu nalik krušnim mrvicama. Stavite peći smjesu za tijesto u prethodno zagrijanu pećnicu na 12- 14 min.
  3. Zagrijte mlijeko i skuhajte puding od vanilije.
  4. Pripremite čaše u koje ćete servirati desert. Započnite slaganje tako da prvo na dno čaše stavite crumble tijesto, zatim karamelizirane kruške pa puding vaniliju. Ponovite postupak koliko vam dozvoljavaju čaše.

Posluživanje: Na kraju istucite šlag 5+ i dekorirajte po vrhu čaše.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...