Bruskete genovese

Donesite odluku da je vaše ljeto počelo i pripremite samo sebi bruskete s tunom i umakom za najbolje poznavaoce ukusnih jela i uživajte u vlastitim guštima.

  • 15 min
  • Jednostavno
Bruskete genovese

Sastojci

Priprema

  1. Baguet narežite na šnite, a zatim ih popecite u suhoj, dobro zagrijanoj tavi s obje strane da postanu lijepo hrskavi. Ostavite ih sa strane na toplom pokrivene kuhinjskom krpom.
  2. Rajčice očistite od koštica i narežite na sitne kockice, pa ih stavite u posudu.
  3. Dodajte im sitno natrganu skutu, ocijeđene i sitnije natrgane filete tune, protisnuti češnjak, pesto genovese, maslinovo ulje, malo popaprite i lagano ali dobro izmiješajte.
  4. Smjesu rasporedite preko popečenih šnita bagueta.

Posluživanje: Poslužite kao predjelo ili uz salatu.

Savjet: Rajčicu možete zamijeniti na sitne kockice narezanim i na ulju poprženim tikvicama ili patlidžanima.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži