Bijela kokos bajadera

Otkrijte Lino ladu kokos u bijeloj bajaderi i zaplešite svoj ples radosti uz okus kokosa i bijele čokolade.

  • 20 min
  • Jednostavno
Bijela kokos bajadera

Sastojci

  • 300 g Pettit keksa
  • 200 g mljevenih oguljenih badema
  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 100 ml vode
  • 100 g Lino lade kokos

Za glazuru

  • 100 g bijele čokolade
  • 1-2 žlice ulja

Priprema

  1. Kekse fino sameljite, dodajte bademe i maslac.
  2. Šećer prelijte vodom i zagrijte da se rastopi pa dobiveni sirup prelijte preko pripremljenih sastojaka.
  3. Dobro promiješajte i podijelite na dva dijela. U jednu smjesu umiješajte Lino ladu kokos.
  4. Posudu (20×20 cm) prekrijte papirom za pečenje i po njoj rasporedite prvu smjesu. Smjesu poravnajte i utisnite te po njoj rasporedite smjesu s kokosom.
  5. Stavite u hladnjak da se dobro učvrsti.
  6. Pripremite glazuru tako da na pari zagrijete čokoladu i ulje miješajući dok se ne otopi. Pustite da se malo ohladi i prelijte po slastici.

Posluživanje: Ostavite u hladnjaku nekoliko sati i narežite male bajaderice.

Savjet: Umjesto bijele glazure možete pripremiti tamnu čokoladnu glazuru.

Začini inspiracije

Monozačini