Tjestenina

Svestrana Talijanka

Zapečena tjestenina u tavi

Tjestenina s tunom, rajčicom i parmezanom toliko je standardno i klasično jelo da se čini kako ne može biti poboljšano. No isprobajte njegovu zapečenu verziju!

  • 40 min
Zapečena tjestenina u tavi

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. U većem loncu zakuhajte vodu, posolite i stavite kuhati 300 g pipetta, ali 2 minute kraće nego na uputama kako bi pipette ostale al dente. Kada je tjestenina kuhana, sačuvajte 2 dl vode u kojoj se tjestenina kuhala.
  2. U tavi od lijevanog željeza na maslinovom ulju popržite usitnjeni luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte fino sjeckanu rajčicu i peršin. Kuhajte 5 minuta dok se rajčica kratko ne reducira. Dodajte ocijeđenu kuhanu tjesteninu i promiješajte. Ako je pregusto, podlijte sačuvanom vodom gdje se tjestenina kuhala.
  3. Dodajte Eva tunu u maslinovom ulju i promiješajte. Po vrhu naribajte ocijeđenu mozzarellu, zatim parmezan i stavite u pećnicu. Pecite 20 – 25 min dok jelo nije vruće, dok se sir nije posve istopio i poprimio mjehurasti i zapečeni izgled. Pri izlasku iz pećnice ukrasite bosiljkom.

Savjet: Tjesteninu kuhajte 2 minute kraće od navedenog na proizvodu jer će se ona još zapeći.

Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"