Rezanci s umakom od vina, gljiva i vrhnja

Široki rezanci, fini umak od gljiva i pomno odabrane začine neodoljiva su kombinacija koja će oduševiti sve ljubitelje gljiva.

  • 20 min
  • Jednostavno
Rezanci s umakom od vina, gljiva i vrhnja

Sastojci

Priprema

  1. U široj posudi zagrijte ulje i dodajte narezanu stapku celera i gljive.
  2. Popecite uz miješanje nekoliko minuta, da tekućina od gljiva prokuha pa ulijte vino. Zatim dodajte 450 ml tople vode i uspite sadržaj vrećice Talianette i uz lagano miješanje pustite da zavri.
  3. Kuhajte na srednje jakoj vatri 5 minuta uz neprestano miješanje. Pred kraj ulijte slatko vrhnje i pustite da se sve poveže.

Posluživanje: Poslužite tople rezance s umakom od gljiva.

Savjet: Šampinjoni su najdostupnije gljive, a umjesto njih možete koristit i druge svježe gljive.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima