Bakina mesna štruca

Prisjetite se najboljih zalogaja iz bakine kuhinje i priredite jednostavnu mesnu štrucu s povrćem i sirom i uživajte u mirisnom jelu iz djetinjstva.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Bakina mesna štruca

Sastojci

Za restani krumpir

Priprema

  1. Fant mješavinu razmutite u 150 ml mlake vode i pustite da malo odstoji.
  2. Na sitnije kockice narežite oba mesa, sir i papriku, a tikvice narežite na sitnije kockice ili naribajte na krupni ribež.
  3. Mesu dodajte papriku, sir, tikvice, pripremljeni Fant i dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu stavite u kalup (26x8 cm) obložen papirom za pečenje. Smjesu poravnajte i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite 45 minuta.
  4. Krumpir dobro očetkajte, operite i u ljusci skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ga, pustite da se malo ohladi, pa ga ogulite i narežite na ploške.
  5. Luk narežite na ploške, stavite na dobro zagrijano ulje i popržite ga do zlatnožute boje. Dodajte na ploške narezani krumpir, Vegetu, dimljenu papriku, malo papra i uz miješanje kratko popržite.

Posluživanje: Pečenu štrucu pustite da odstoji 5 minuta, pa ju narežite i poslužite uz restani krumpir.

Savjet: Meso možete staviti u zamrzivač na 1 sat kao biste ga lakše narezali na sitnije kockice.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat