Semifreddo nougat

Puni okus nougata, gorke čokolade i dašak likera od lješnjaka daje ovom semifreddu posebno mjesto među slasticama. Svakako za posebne trenutke.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Semifreddo nougat

Sastojci

  • 6 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 100 g Lino lade Gold Creamy
  • 1 žlica likera od lješnjaka
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 4 bjelanjka
  • 50 g gorke čokolade

Priprema

  1. Žumanjke razmutite, dodajte šećer i stavite nad lonac kipuće vode. Neprestano miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta). Uklonite s pare i nastavite miješati par minuta kako bi se smjesa malo ohladila.
  2. U jaja umiješajte Lino ladu i liker, a slatko vrhnje uz pomoć električne miješalice istucite u šlag i dodajte jajima.
  3. Bjelanjke istucite u snijeg i lagano umiješajte u smjesu.
  4. Kalup (30x10 cm) obložite papirom za pečenje pa u njega uspite pripremljenu smjesu i pospite sitno nasjeckanom gorkom čokoladom. Stavite u zamrzivač najmanje 3-4 sata.

Posluživanje: Izvadite i narežite netom prije posluživanja.

Savjet: U sladoled možete dodati i komadiće popečenih lješnjaka.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh