Uskrs

Prvo skuhaj, onda reci hop!

Prigodna limun torta

Pripremite tortu u omiljenoj boji s nježnom kremom od vanilije i žutim biskvitom začinjenim limun šećerom.

  • 110 min
  • Jednostavno
Prigodna limun torta

Sastojci

Za biskvit 2 x

Za kremu

Priprema

  1. Maslac sobne temperature i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje uz miješanje.
  2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, soli i limun šećerom. U smjesu maslaca naizmjence dodajte brašno i mlijeko.
  3. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 20-22 cm) koji ste obložili papirom za pečenje. Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 minuta. Na isti način ispecite još jedan biskvit. Ohlađene biskvite prerežite po pola tako da dobijete 4 kore.
  4. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice kreme i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Uz miješanje postepeno dodajte razrađeni maslac sobne temperature.
  5. Na kraju umiješajte prehrambenu boju da dobijete željenu boju.
  6. Prvi biskvit stavite na stalak za torte i lagano premažite džemom. Zatim nanesite tanak sloj kreme i poravnajte. Zatim prekrijte drugim biskvitom i ponavljajte postupak. Na kraju cijelu tortu premažite preostalom kremom.
  7. Tortu stavite u hladnjak da se dobro ohladi prije posluživanja.

Posluživanje: Tortu ukrasite prigodnim ukrasima i poslužite.

Savjet: Krema je žute vanilin boje te će s plavom prehrambenom bojom dati zelenu. Sami kombinirajte boju po želji.

Rajčica

Za rajske užitke