Prigodna limun torta
- Recept by coolinarika.com -Pripremite tortu u omiljenoj boji s nježnom kremom od vanilije i žutim biskvitom začinjenim limun šećerom.
Priprema
Maslac sobne temperature i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje uz miješanje. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, soli i limun šećerom. U smjesu maslaca naizmjence dodajte brašno i mlijeko. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 20-22 cm) koji ste obložili papirom za pečenje. Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 minuta. Na isti način ispecite još jedan biskvit. Ohlađene biskvite prerežite po pola tako da dobijete 4 kore. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice kreme i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Uz miješanje postepeno dodajte razrađeni maslac sobne temperature. Na kraju umiješajte prehrambenu boju da dobijete željenu boju. Prvi biskvit stavite na stalak za torte i lagano premažite džemom. Zatim nanesite tanak sloj kreme i poravnajte. Zatim prekrijte drugim biskvitom i ponavljajte postupak. Na kraju cijelu tortu premažite preostalom kremom. Tortu stavite u hladnjak da se dobro ohladi prije posluživanja.
Posluživanje: Tortu ukrasite prigodnim ukrasima i poslužite.
Savjet: Krema je žute vanilin boje te će s plavom prehrambenom bojom dati zelenu. Sami kombinirajte boju po želji.