Povrtna juha s daškom Orijenta

Očarajte svoje najdraže Orijentalnom krem juhom s prahom kurkume i uživajte u punini okusa iz dalekih krajeva.

  • 40 min
  • Jednostavno
Povrtna juha s daškom Orijenta

Sastojci

Priprema

  1. Na ulju popecite sitno narezani luk do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak i đumbir. Zatim dodajte narezani celer i mrkvu te prelijte toplom vodom.
  2. Dodajte goveđi temeljac . Kad zavrije kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
  3. Potom dodajte grašak i poriluk prerezan po pola. Kuhajte još 10 minuta pa dodajte kurkumu umiješanu u vrhnje za kuhanje. Po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje: Toplu juhu poslužite u zdjelicama posute nasjeckanim korijandrom.

Savjet: Ako želite gušću juhu, to možete postići 1 žličicom Gussnela razmućenog u malo vode.

Ajvar

Razmazi svoje nepce