Jadranske lađice

Sardine u pečenom francuskom kruhu s ploškama rajčice i sira savršen su obrok za piknik ispod bora na plaži.

  • 15 min
  • Jednostavno
Jadranske lađice

Sastojci

  • 1 francuski kruh (400 g) ili baguette
  • 100 g maslaca
  • 2-3 rajčice (400 g)
  • 100 g trapista
  • nekoliko listova bosiljka
  • 2 Eva Jadranske sardine s limunom
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 limun

Priprema

  1. Francuski kruh narežite na šnite, premažite ih maslacem i malo popecite.
  2. Na toplu, popečenu šnitu nanesite tanke ploške rajčice, plošku sira, list bosiljka, EVA sardine u biljnom ulju.

Posluživanje: Pokapajte s nekoliko kapi maslinova ulja, limuna i odmah poslužite.

Savjet: Ukoliko nemate svježeg bosiljka koristite list salate, radića ili rikule.

Začini inspiracije

Monozačini