Fini povrtni gulaš

Shitake gljive odlično će se uklopiti u povrtno okruženje  vašeg tanjura, a tjestenina uhanca zaokružit će okuse  u laganom gulašu.

  • 45 min
  • Jednostavno
Fini povrtni gulaš

Sastojci

Priprema

  1. Mahune skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  2. Gljive operite i narežite na četvrtine, a krumpir na kockice.
  3. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  4. Na zagrijani maslac stavite gljive i kratko popecite
  5. Maknite s vatre, dodajte 700 ml vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Vratite na vatru i dodajte krumpir. Kuhajte na laganoj vatri dok krumpir ne omekša.
  6. Na kraju umiješajte mahune i kuhanu tjesteninu uhanca.

Posluživanje: Poslužite posipano narezanim mladim lukom.

Savjet: Umjesto tjestenine uhanca možete dodati noklice koje sami napravite od brašna, soli i malo vode.

Natur

Po receptu majke prirode