Bijele krem kocke

Razigrajte maštu i pripremite kremaste kocke ukrasite ih srebrnim perlicama i poslužite za vaš svečani trenutak.

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
Bijele krem kocke

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

Priprema

  1. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i postepeno umiješajte šećer da se otopi. Na kraju lagano umiješajte brašno i smjesu rasporedite u namašćenu i brašnom posipanu posudu za pečenje (35x23 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 12 minuta, da ostane svijetle boje.
  2. Za to vrijeme zagrijte mlijeko do vrenja i dodajte vanilin šećer. Prelijte po vrućem biskvitu i ostavite da se ohladi.
  3. Za kremu, žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vanilin šećer, brašno i nekoliko žlica hladnog mlijeka. Smjesu izmiješajte da bude bez grudica. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljenu smjesu. Miješajući kuhajte oko 2 minute, odnosno dok se ne zgusne, a zatim ohladite.
  4. Maslac sobne temperature razradite i umiješajte u ohlađenu kremu. Dobivenu kremu nanesite preko biskvita i poravnajte.
  5. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice šlaga hit i istucite čvrsti šlag te ga nanesite preko kolača. Kolač stavite u hladnjak da se hladi 2 sata.

Posluživanje: Ohlađeni kolač narežite, pospite perlicama srebrne boje i poslužite.

Savjet: Ovaj osvježavajući kolač prikladan je za ljeto, a za svečane trenutke ćete ga obogatiti srebrnim perlicama.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje