Tuna na rikuli

Tuna maštovito poslužena na rikuli ostavlja vam prostora da pokažete svoju kreativnost u dekoriranju hrane, jer uz sve to šareno povrće, jednostavno ne možemo odoljeti.

  • 25 min
  • Jednostavno
Tuna na rikuli

Sastojci

Salata

  • 1 žuta paprika

Salata

  • 100 g cherry rajčica

Salata

  • 2 žlice maslinova ulja

Salata

  • 40 g mlade rikule

Salata

  • 2 kuhana jaja

Priprema

  1. Na dvije žlice dobro zagrijanog ulja stavite tunu narezanu na kocke.
  2. Popecite sa svih strana (povremeno promiješajte) da bude zapečena, a u sredini ostane ružičasta.
  3. Tunu izvadite, lagano posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom i prelijte uljem od pečenja.
  4. Dodajte đumbir, protisnuti češnjak, majčinu dušicu, Vegetu Natur tekući dodatak i nasjeckani čili. Ostavite sa strane, a u istoj tavi pripremite povrće.
  5. Na 2 žlice maslinova ulja stavite papriku narezanu na kocke. Kratko popecite, pa dodajte rajčice prerezane na polovice.
  6. Na tanjur za posluživanje stavite rikulu, popečeno povrće, preko njega tunu zajedno s uljem i začinima.
  7. Salati dodajte jaja narezana na ploške i sve još nakapajte Vegetom Natur tekućim dodatkom.

Posluživanje: Poslužite odmah kao samostalno jelo, uz popečene ploške kruha.

Savjet: Tunu pecite kratko na jačoj vatri kako bi ostala sočna.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima