Voćni kolač

Inspiraciju za najslađe blagdane pronaći ćete u ovoj slastici od bobičastog voća i fine kreme od vanilije.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Voćni kolač

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za dekoraciju

  • 400 g bobičastog voća (jagode, maline, borovnice)
  • 1 Preljev za torte Dolcela
  • 40 g šećera
  • 150 ml vode
  • 100 ml voćnog soka

Priprema

  1. Jaja, šećer i limun šećer izmiješajte da dobijete pjenastu smjesu, dodajte vodu, a zatim lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  2. Izlijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (30 x 18 cm). Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C.
  3. U posudu ulijte 500 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice Mješavina za kreme i torte i miksajte 3 minute. Na kraju umješajte razrađeni maslac.
  4. Pripremljenu kremu nanesite na ohlađeni biskvit i po njoj rasporedite voće. Preljev za torte pripremite prema uputi na pakiranju pa ga prelijte preko voća.

Posluživanje: Kolač ohladite, narežite prema želji i poslužite sa Šlagom 5+ Dolcela.

Savjet: Umjesto bobičastog voća možete upotrijebiti drugo voće iz kompota ili sezonsko voće.

Tjestenina

Svestrana Talijanka