Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Cheesecake s jagodama

Omiljene jagode usitnite u pire i obogatite njima kremu od sira. Idealno osvježenje u kolaču koji se ne peče.

  • 40 min
  • Jednostavno
Cheesecake s jagodama

Sastojci

Priprema

  1. Mješavini za podlogu dodajte kakao, ulijte mlijeko i promiješajte. Dodajte rastopljeni maslac, dobro promiješajte i rasporedite u kalup za torte Ø 24 cm. Mješavinu utisnite da dobijete jednoličnu podlogu i stavite u hladnjak na 20 minuta.
  2. Jagode, vanilin šećer i limun šećer zagrijte do vrenja i kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta.
  3. Omekšale jagode usitnite u pire i ohladite.
  4. U hladno mlijeko uspite mješavinu za kremu i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu (3 minute). Dodajte sir i hladan pire od jagoda te sve dobro promiješajte. Kremu nanesite na podlogu u kalupu i poravnajte.
  5. Pomiješajte sadržaj vrećice preljeva za torte sa šećerom i 3 žlice hladne vode. Ostatak vode zagrijte do vrenja, maknite s vatre i ulijte pripremljenu smjesu. Miješajući ponovo zagrijte do vrenja. Preljev hladite nekoliko minuta (dok se ne počne stvrdnjavati) i pažljivo prelijte preko torte.

Posluživanje: Poslužite ohlađeno.

Savjet: Dio jagoda možete staviti preko torte prije prelijevanja preljeva za torte.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje