Palačinke

Ne budite smotani u kuhinji

Medo palačinke

Medvjedić Lino uvijek sprema nešto fino, a evo sad i načina kako poslužiti medvjedića u posebnim prilikama. Pripremite posebni obrok za ljubitelje Lino lade.

  • 45 min
  • Jednostavno
Medo palačinke

Sastojci

Za palačinke

Za ukrašavanje

Priprema

  1. Pomiješajte brašna, prašak za pecivo, sol i šećer.
  2. Mlijeko razmutite sa žumanjcima i maslacem.
  3. Dodajte suhu smjesu u tekuću i dobro izmiješajte. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  4. Na nauljenoj tavici i laganoj vatri ispecite palačinke (Ø 12-14 cm) i za svaku veću ispecite 3 manje (Ø 8 cm) i 3 mini (Ø 3 cm).
  5. Na tanjur položite veću palačinku, dvije manje za uši i jednu manju za njušku. Razradite Lino ladu i stavite u špricu za ukrašavanje. Nanesite Lino ladu kako biste oblikovali oči, usta, obrve, uši i dr.

Posluživanje: Poslužite uz svježe voće.

Savjet: Tako možete dodati kakao i imati tamne palačinke ili jednostavno načiniti i mačku koristeći voće (npr. polovice jagoda za uši).

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom