Fashion šarlota
- Recept by coolinarika.com -Šarlote su najčešće obložene piškotama koje služe kao neka vrsta "ograde" unutar koje se nalazi mekano, kremasto punjenje. Ukrasite je voćem i poslužite kao iznenađenje nakon svečanog ručka ili večere.

Priprema
Duguljasti kalup (10×30×7 cm) iznutra presvucite prozirnom folijom. Piškote prerežite popola i njima obložite bočne strane kalupa tako da zakrivljena strana piškota bude okrenuta prema dolje. Puding skuhajte prema uputi na vrećici i ohladite. Želatinu razmutite u hladnoj vodi i pustite neka odstoji 10-ak minuta. Šlag 5+ istucite i dobro promiješajte s ohlađenim pudingom. Želatinu otopite na vatri, umiješajte u puding i odmah izlijte u pripremljeni kalup. Poravnajte i stavite u hladnjak na barem dva sata. Izvadite, okrenite na tanjur za posluživanje i uklonite kalup i foliju.
Posluživanje: Voće narežite na ploške, posložite po šarloti i poslužite.
Savjet: Prije stavljanja voća, kolač možete po vrhu dodatno premazati džemom extra Podravka.