Šparoga juha s poširanim jajetom

Juha poslužena u zdjelicama i posuta kockicama popečenog kruha i uz dodatak poširanih jaja odlična je i za početak dana.

  • 20 min
  • Jednostavno
Šparoga juha s poširanim jajetom

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice juhe uspite u 750 ml hladne vode. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri.
  2. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Ostavite na toplom do posluživanja.
  3. Jaja poširajte tako da u manju posudu nalijete vodu do pola.
  4. Kad prokuha dodajte ocat i promiješajte snažno kuhačom da dobijete vir. U vir razbijte jaje i kuhajte 2-3 minute. Postupak ponovite sa svakim jajetom posebno.

Posluživanje: Juhu rasporedite u 4 zdjelice, u svaku dodajte poširano jaje i pospite grubo mljevenim paprom. Poslužite s ploškama popečenog kruha.

Savjet: Umjesto papra u juhu možete dodati svježe naribani muškatni oraščić.

Natur

Po receptu majke prirode