Minjoni
- Recept by coolinarika.com -Ružičasti minjoni obojat će vam dan ružičasto i uživat ćete u okusu i međuokusu ruma, oraha i fine Lino lade.

Priprema
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite u snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte rum šećer, limun šećer i na kraju umiješajte mljevene orahe. Smjesi dodajte snijeg, lagano izmiješajte i ulijte u lim za pečenje (34x20 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170° C oko 30 minuta. Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na pola i premažite Lino ladom. Nadjenuti biskvit narežite na kockice (veličine minjona) i stavite na rešetku za kolače. Za preljev šećer i vodu kuhajte dok ne dobijete sirup. Šećeru u prahu uz miješanje dodajte sirup i nekoliko kapi ekstrakta jagode da dobijete preljev željene gustoće.
Posluživanje: Preljevom prelijte pripremljene biskvitiće i ostavite da se osuše, a zatim ukrasite po želji.
Savjet: Preljev možete pripremiti ovisno o svojim željama od čokolade ili bijele čokolade.