Minjoni

Ružičasti minjoni obojat će vam dan ružičasto i uživat ćete u okusu i međuokusu ruma, oraha i fine Lino lade.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Minjoni

Sastojci

Za preljev

  • 200 g šećera
  • 125 ml vode
  • 250 g šećera u prahu
  • nekoliko kapi ekstrakta jagoda

Priprema

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite u snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte rum šećer, limun šećer i na kraju umiješajte mljevene orahe.
  2. Smjesi dodajte snijeg, lagano izmiješajte i ulijte u lim za pečenje (34x20 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170° C oko 30 minuta.
  3. Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na pola i premažite Lino ladom. Nadjenuti biskvit narežite na kockice (veličine minjona) i stavite na rešetku za kolače.
  4. Za preljev šećer i vodu kuhajte dok ne dobijete sirup. Šećeru u prahu uz miješanje dodajte sirup i nekoliko kapi ekstrakta jagode da dobijete preljev željene gustoće.

Posluživanje: Preljevom prelijte pripremljene biskvitiće i ostavite da se osuše, a zatim ukrasite po želji.

Savjet: Preljev možete pripremiti ovisno o svojim željama od čokolade ili bijele čokolade.

Masline

Cure sline od masline