Podravski picek s krumpirom u vrhnju

Lijepe rolice od sira i piletine umotane u špek i poslužene sa zapečenim kuglicama od pire krumpira i vrhnja objedinjavaju podravske okuse na još savršeniji način.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Podravski picek s krumpirom u vrhnju

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Pileća prsa narežite na male odreske, lagano potucite preko prozirne folije i pospite Vegetom Natur za piletinu. Polovicu sira narežite na štapiće, a ostatak naribajte.
  2. Na svaki odrezak položite štapić sira, zarolajte i omotajte s tankom ploškom podravskog špeka.
  3. Na drveni štapić nabodite pet malih rolica piletine i pecite na roštilju ili gril tavi.
  4. Pečene rolice skinite sa štapića i ostavite na toplom.
  5. Pire krumpir pripremite prema uputi na vrećici, pustite da se malo ohladi.
  6. Od krumpira sa žlicom za sladoled napravite kuglice, stavite ih u nauljeni lim za pečenje, pospite naribanim sirom i zapecite u pećnici na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje: Kada krumpir dobije zlatnožutu boju izvadite ga iz pećnice, prelijte s kiselim vrhnjem i servirajte s rolicama od piletine.

Savjet: Ako piletinu umotamo u špek spriječit ćemo njezino  isušivanje prilikom pečenja.

Natur

Po receptu majke prirode