Lješnjak keksići
- Recept by coolinarika.com -Tamno-svijetli keksići hipnotizirat će vas svojim privlačnim izgledom, a oduševiti okusom. Odlični su u hladnim zimskim danima uz šalicu toplog napitka.

Priprema
U višu posudu stavite brašno, maslac natrgan na kockice i šećer u prahu. Miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne bude podjednako mrvičasta, pa dodajte žumanjak i mlijeko te dobro promiješajte. Tijesto rukom izradite u oblik kugle, pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena. Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte u pravokutnik 30x20 cm i premažite Lino ladom. Lješnjak sameljite i pospite po Lino ladi. Tijesto zarolajte da dobijete roladu i zamotajte ga u foliju ili papir za pečenje i spremite u hladnjak na 1 sat. Uklonite foliju, a roladu narežite na kolutiće debljine 1 cm i posložite u lim na papir za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Čim keksiće izvadite iz pećnice, pospite ih šećerom u prahu i pustite da odstoje barem 15-20 minuta.
Posluživanje: Poslužite uz topli napitak.
Savjet: Ako keksiće spremate u zatvorenu posudu, prvo ih pustite da se dobro ohlade do sobne temperature kako se ne bi navlažili.