Fini složenac s piletinom
- Recept by coolinarika.com -Uvijek dobrodošli složenci ovog puta imaju predstavnika u pilećim prsima s graškom i mrkvom. U prilog im idu i ribani rastopljeni sir i mirisna korica koja nastane kada se zapeče. Jednostavno i slasno.
Priprema
Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i zajedno popecite oko 2 minute. U kipuću vodu dodajte kokošju kocku Podravka. Kuhanim kokošjim temeljcem zalijte rižu, pa dodajte grašak i mrkvu. Pileća prsa narežite na manje komade i popecite na zagrijanom maslinovom ulju do zlatnožute boje. U vatrostalnu posudu ulijte temeljac s rižom i povrćem. Po površini rasporedite pečenu piletinu i prekrijte folijom. Po želji još posolite i popaprite. Pileći složenac pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35 minuta. Složenac pospite ribanim sirom i vratite u pećnicu da se zapeče dok se sir ne rastopi.
Posluživanje: Poslužite sa zelenom salatom.
Savjet: Prije posluživanja složenac možete posuti nasjeckanim peršinom.