Gorički povrtni lonac

Raznolikost povrća doći će do punog izražaja u ovom goričkom jelu, a kockice svinjetine upotpunit će okus i goričko druženje uz vruće zalogaje.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Gorički povrtni lonac

Sastojci

Priprema

  1. Ječmenu kašu namočite dan ranije u mlaku vodu.
  2. Meso narežite na kockice i stavite kuhati u kipuću vodu (500 ml).
  3. Dodajte goveđi temeljac i kuhajte oko 20 minuta.
  4. U veću vatrostalnu posudu na ulje dodajte sjeckani luk.
  5. Luku dodajte ocijeđenu namočenu kašu, na kocke narezanu rajčicu, narezane mahune, na komade narezani kupus, na kolutiće narezanu mrkvu, na kockice narezan krumpir, te narezanu crvenu papriku.
  6. Poparite, dodajte Vegetu, sve dobro izmiješajte te dodajte kuhano meso (koje ne mora biti potpuno kuhano) s temeljcem.
  7. Pospite crvenom paprikom, dolijte kipuće vode tek toliko da pokrije povrće i lagano promiješajte.
  8. Sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 50 minuta.

Savjet: Jelo možete dodatno obogatiti s malo bijelog suhog vina.

Začini inspiracije

Monozačini