Jadranska raskoš

Šarenilo povrća idealno je za ljetnu salatu, a kada se još umiješa i pikantni umak sa saridinama, u jadranskoj će raskoši uživati ljubitelji tune, povrća i pikantnog zalogaja.

  • 15 min
  • Jednostavno
Jadranska raskoš

Sastojci

Za salatni preljev

Priprema

  1. Krastavac ogulite i narežite na kocke.
  2. Luk narežite na manje kolutiće, dodajte ocijeđeni grah, rajčicu i ocijeđenu, na komade natrganu EVA Sardinu pikant.
  3. Sve sastojke lagano promiješajte.
  4. Za preljev pomiješajte ocat i ulje, posolite i popaprite, a zatim pripremljenim preljevom prelijte salatu.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje stavite opranu rikulu, po rikuli rasporedite pikantnu salatu i poslužite.

Savjet: Umjesto rikule možete upotrijebiti bilo koju lisnatu sezonsku salatu.

Rajčica

Za rajske užitke