Kapri torta s jagodama

Pjenasti meringue, žele od jagoda i krema od žumanjaka svojim okusom i bojama mami na kušanje. Ako ste u blizini mora, ugođaj kušanja odgovarat će i njenom porijeklu.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Kapri torta s jagodama

Sastojci

Za podlogu

  • 9 bjelanjaka
  • 130 g šećera u prahu
  • 1 žlica limunova soka

Za kremu od jagoda

Za kremu od žumanjaka

Priprema

  1. Za podlogu
  2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i postepeno dodajte šećer u prahu uz miješanje. Na kraju umiješajte sok limuna.
  3. Šaum stavite u kalup za torte (Ø 26 cm ili četvrtasti kalup 35x20 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko sat vremena.

Za kremu od jagoda

  1. Narezane jagode prelijte vodom, s pola količine šećera i pustite da zavriju.
  2. Prašak za puding pomiješajte s preostalim šećerom i 10 žlica vode te umiješajte u vodu s jagodama i skuhajte puding. Puding malo ohladite te izlijte preko ohlađene kore.

Za kremu od žumanjaka

  1. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte te dodajte brašno i mlijeko (ili slatko vrhnje).
  2. Smjesu kuhajte na pari dok se ne zgusne, ohladite i umiješajte razrađeni maslac.
  3. Tortu ukrasite šlagom (od tučenog slatkog vrhnja) i dobro ohladite prije posluživanja.

Posluživanje: Tortu dodatno ukrasite jagodama, preljevom ili čokoladnom glazurom.

Savjet: Umjesto svježih jagoda možete koristiti smrznute jagode ili maline te šumsko voće.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.