Tatarski biftek

Priprema hladnog predjela svjetske slave, tatarskog bifteka, počinje dugotrajnim mariniranjem goveđeg filea. Pri usitnjavanju mesa, naoštrite noževe i zaboravite na električnu sjeckalicu. Bitno je smjesu dobro homogenizirati.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Tatarski biftek

Sastojci

  • 800 g goveđe pisanice (bifteka)

Za umak

Za posluživanje

  • prepečenac
  • maslac

Priprema

  1. Goveđu pisanicu dobro očistite od žilica, pa je iskošite i dobro usitnite. Nakon čišćenja trebalo bi vam ostati 720 g mesa.
  2. Najprije pripremite osnovni umak tako da žumanjke, senf, sol, papar i limunov sok promiješate, a zatim postepeno dodajte ulje kap po kap. Dobro izmješajte, a zatim umaku dodajte usitnjeni češnjak, sitno narezane krastavce, usitnjene slane filete inćuna, sitno nasjeckani crveni luk, kapare i mljevenu papriku.
  3. Sve dobro promješajte, a zatim dodajte ketchup, tabasco, i Worcestershire umak.
  4. U pripremljeni umak dodajte pola količine pripremljene goveđe pisanice.
  5. Po potrebi još malo posolite i dobro izmiješajte.
  6. Miješajte tako da u jednu ruku uzmete žlicu, a u drugu vilicu. Žlicom zagrabite malu količinu mesa, a zatim vilicom gnječite meso jer ćete na taj način homogenizirati smjesu kako bi se svi začini proželi.
  7. Dodajte zatim preostali dio mesa, i na isti način ga izmiješajte, da se masa dobro ujednači.
  8. Prije posluživanja tatarski biftek kušajte i po potrebi još začinite.
  9. Na kraju dodajte konjak koji jelu daje posebnu aromu.

Posluživanje: Tatarski biftek pripremljen na ovaj način poslužite uz topli prepečenac i maslac.

Savjet: Za pripremu tatarskog bifteka, bitno je da goveđa pisanica “odleži”. Tatarski biftek dobro usitnite oštrim nožem na dasci, a možete ga usitniti i u električnoj sjeckalici.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma