Bijela rolada

Poslužite ovu jako dobru roladu na vaš blagdanski stol i uživajte u pažljivo odabranim okusima blagdana.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Bijela rolada

Priprema

  1. Jaja, žumanjak, šećer, limun šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte vodu, brašno pomiješano s Gussnelom i praškom za pecivo te lagano promiješajte.
  2. Lim za pečenje veličine 40×30 cm obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
  3. Pečeni kolač odmah uvijte zajedno s papirom za pečenje te ostavite da se ohladi.
  4. U posudu ulijte hladno mlijeko i sadržaj vrećice kreme za kolače. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2 - 3 minute) dok ne dobijete kremu. U kremu umiješajte razrađeni maslac i Lino ladu milk.
  5. Odmah ju premažite preko ohlađenog biskvita kojemu ste skinuli papir za pečenje i zarolajte.
  6. Ostatkom kreme premažite roladu izvana.

Posluživanje: Roladu dobro rashladite, narežite, po želji ukrasite narezanim pistacijama, krokantom ili listićima badema i poslužite.

Savjet: Po želji u kremu možete umiješati narezane svježe voće ili iz kompota.

Ajvar

Razmazi svoje nepce