Bijela rolada
- Recept by coolinarika.com -Poslužite ovu jako dobru roladu na vaš blagdanski stol i uživajte u pažljivo odabranim okusima blagdana.

Priprema
Jaja, žumanjak, šećer, limun šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte vodu, brašno pomiješano s Gussnelom i praškom za pecivo te lagano promiješajte. Lim za pečenje veličine 40×30 cm obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Pečeni kolač odmah uvijte zajedno s papirom za pečenje te ostavite da se ohladi. U posudu ulijte hladno mlijeko i sadržaj vrećice kreme za kolače. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2 - 3 minute) dok ne dobijete kremu. U kremu umiješajte razrađeni maslac i Lino ladu milk. Odmah ju premažite preko ohlađenog biskvita kojemu ste skinuli papir za pečenje i zarolajte. Ostatkom kreme premažite roladu izvana.
Posluživanje: Roladu dobro rashladite, narežite, po želji ukrasite narezanim pistacijama, krokantom ili listićima badema i poslužite.
Savjet: Po želji u kremu možete umiješati narezane svježe voće ili iz kompota.