Lazanje sa sirom mascarponeom

Ukoliko želite malo jednostavnije lazanje bez bešamel umaka, pripremite dječje s mascarpone kremastim sirom, a za nadjev upotrijebite mljeveno meso, rajčicu i bosiljak. Lazanje koje će svakako osvojiti vašu kuhinju.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Lazanje sa sirom mascarponeom

Sastojci

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 400 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
  • 240 g Pelata Podravka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 Fant za lazanje
  • 8 kora za lazanje koje nije potrebno kuhati
  • 200 g sira mascarponea
  • 1 – 2 žlice naribanog sira ribanca

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite meso i kratko popecite uz miješanje. Dodajte zdrobljene pelate, dolijte 600 ml mlake vode i pustite neka pirja 10 minuta.
  2. Ulijte 100 ml vrhnja za kuhanje, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i pustite neka zakipi.
  3. U nauljenu vatrostalnu posudu (20 cm × 20 cm) stavite red kora za lazanje (2 kore) i premažite ih mascarponeom.
  4. Preko sira rasporedite trećinu umaka, prekrijte korama, pa sirom i tako nastavite dok ne potrošite nadjev.
  5. Završite redom lazanja, premažite sirom, prelijte preostalim vrhnjem za kuhanje i pospite naribanim sirom.
  6. Pecite 35 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Posluživanje: Poslužite tople lazanje sa salatom po želji.

Savjet: Upotrebom sira mascarponea lazanje će biti sočne.

Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"