Vijenac od rolade
- Recept by coolinarika.com -Kako spojiti tradiciju i kreativnost? Ova rolada od dizanog tijesta pravi je primjer. Narezana na šnite s nadjevom od Lino lade nougat i lješnjaka te tako pečena donijet će miris tradicionalne bakine kuhinje na nov način.

Priprema
Brašno posolite i pomiješajte s Gussnelom. U višu posudu stavite omekšali maslac, suhi kvasac, mlijeko, šećer, jaje, limun šećer i vanilin šećer. Sve dobro promiješajte električnom miješalicom, pa postupno dodajte brašno neprestano miješajući. Kada ste dobili glatko tijesto, ostavite ga u pobrašnjenoj posudi neka odstoji jedan sat. Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte na dimenziju 50×40 cm, premažite ga Lino ladom, pospite mljevenim popečenim lješnjacima i zarolajte po dužini. Lim za pečenje (30×40 cm) obložite papirom za pečenje. Roladu prebacite na lim, oblikujte u vijenac i spojite krajeve. Vlažnim škarama vijenac zarezujte svaka 3 cm do 2/3 dubine tijesta. Zarezane šnite lagano zaokrenite u jednu stranu kako bi bile djelomično položene jedna na drugu. Ostavite neka se diže oko 45 minuta i premažite razmućenim jajetom. Pecite 30-ak minuta na 170 °C.
Posluživanje: Pečenu roladu pustite da se malo ohladi i poslužite.
Savjet: Pečenu roladu možete posuti šećerom u prahu ili preliti sirupom ili glazurom.