Teleći paprikaš

Konkretno, zasitno i ukusno mađarsko jelo gurmanima će na ljestvici zadovoljstava zauzeti vrlo visoku poziciju. Od telećeg paprikaša dobit ćete standardnu kvalitetu.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Teleći paprikaš

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk, dodajte teletinu narezanu na kockice, pa zajedno pecite oko 5 minuta.
  2. Posudu maknite sa štednjaka, dodajte crvenu mljevenu papriku, Vegetu, protisnuti češnjak, narezani feferon i sve zalijte s 800 ml vruće vode. Promiješajte, posudu vratite na štednjak i nastavite kuhati pokriveno na laganoj vatri.
  3. Kad meso gotovo omekša, dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice i kuhajte još 15-ak minuta.
  4. Pred kraj kuhanja umiješajte vino, passatu, 200 ml vruće vode i još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Teleći paprikaš poslužite posipan nasjeckanim peršinom.

Savjet: Vino i rajčicu dodajte pred kraj kuhanja kako bi krumpir brže omekšao.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma