Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat

Choko Couture

Svečanost uskršnjeg ručka upotpunite ovom čokoladnom tortom čija će priprema biti jednostavna uz Dolcelinu Parfe kremu od čokolade.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Choko Couture

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za ukrašavanje

Priprema

  1. Za biskvit
  2. Brašno pomiješajte s Gussnelom, kakaom i praškom za pecivo.
  3. Jaja i šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi. Dodajte otopljeni maslac, rum šećer i pripremljeno brašno.
  4. Smjesu lagano izmiješajte i izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) koji ste premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite 30–35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Za kremu

  1. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice parfe kreme, slatko vrhnje i Lino ladu.
  2. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu i odmah je prelijte preko ohlađenog biskvita u kalupu te ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Za ukrašavanje

  1. Zagrijte maslac i u njemu otopite čokoladu za glazuru, pa pažljivo prelijte preko torte.
  2. Nakon što se glazura stisne, tortu ukrasite čokoladnim jajima i pripremljenim šlagom.

Posluživanje: Tortu ukrasite čokoladnim jajima i pripremljenim šlagom.

Savjet: Ohlađenu tortu lakše ćete rezati ukoliko nož uronite u toplu vodu.

Paštete

Kruha i igara!